dissabte, 18 d’abril del 2009

Com fer un vídeo educatiu

Per fer el vídeo educatiu de la rosa de Sant Jordi, hem fet servir dos programes: Audacity per gravar i retocar la veu i Premier per fer el muntatge de vídeo i d’àudio.

Primer vam gravar per parts tot el procés de la rosa i quan ja ho vam tenir tot, vam obrir el vídeo amb el programa Movie Maker per canviar el format a .avi PAL i així poder treballar amb ell a través del programa Premier. Un cop importat, vam seleccionar els trossos de vídeo que més ens interessaven amb l’eina de Seleccionar i els vam anar eliminant. Quan ja vam tenir tota la seqüència feta vam fer els últims retocs perquè la durada del vídeo fos, aproximadament, de dos minuts.

Després d'haver fet el muntatge, vam gravar la veu amb l'Audacity, vam escollir els trossos que millor se sentia i s’entenia i els vam acoblar per poder tenir tot l’àudio. Finalment, ho vam exportar al format .wab.

Per acabar de fer el muntatge vam tornar a obrir el Premier i vam importar la música que volíem i l’àudio de la veu gravada. En una pista d’àudio vam posar la veu gravada i en una altra pista la música seleccionada. Com que la veu ja coincidia amb el vídeo, l'únic que vam fer, va ser modificar la música, seleccionar el tros que més ens agradés i baixar el volum perquè no es solapés amb la nostra veu. Un cop finalitzat el muntatge ho vam guardar com a projecte i exportat com a .avi per poder visionar-lo en un reproductor de vídeo.