diumenge, 1 de març del 2009

L'ús dels blocs educatius en l'escola

Un bloc a nivell educatiu serveix per compartir coneixements i poder publicar informació perquè els usuaris (en concret alumnes) puguin llegir, fer comentaris o afegir noves informacions.

Dels blocs en podem dir Blogs, Edublogs o Quaderns de bitàcola. Aquest mitjà ens permet comunicar-nos i enriquir les interaccions entre alumnes i entre alumnes i professorat per així afavorir aprenentatges més actius. A part també permet establir comunicació amb persones i grups situats més enllà del centre.
Els blogs seran interessants en situacions en què ens plantegem objectius com els de potenciar la cerca d'informació relacionada amb un tema, provocar la reacció o participació dels estudiants, exposar un tema treballat a l'aula, etc. Desenvolupar un blog permet a l’alumne la col·laboració en el desenvolupament d'activitats, la creació de continguts de l'assignatura, la preparació de les proves d'avaluació, l'elaboració de recursos propis de l'àmbit, etc.

En definitiva, un bloc educatiu pot ser molt interessant per complementar les classes i per millorar l’aprenentatge de l’alumnat i perquè l’alumne participi en el seu propi ensenyament.


L´aula dia a dia: BLOGS EDUCATIUS

>> L´aula dia a dia: BLOGS EDUCATIUS

En aquest enllaç trobem un vídeo del programa Cámara Abierta 2.0 de TVE sobre L'ús educatiu dels blogs en les aules. Professor de l'IES María Moliner de Coslada, Lourdes Domenech, Aníbal de la Torre, Aulablog o Planeta Educativo són alguns dels protagonistes d'aquest reportatge sobre la blogosfera educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada